Flash "Schoolkrant"


Editie 1  2019-2020


De redactie van de schoolkrant is zich bewust van de gemaakte spellingfouten in deze editie van de schoolkrant, maar zo bewaren wij de eigenheid van onze leerlingen.  Tijdens de lessen GASV trachten wij hieraan te werken. Bedankt voor uw begrip!!

Wist je datjes...


 

 

 

 

Mevrouw Samira een 5de kindje kreeg in april 2020. Een dochtertje "Angelina".

Mevrouw Karen (van het secretariaat) een dochtertje kreeg  "Mare"  geboren in oktober 2019. 

Mevrouw Claes een eerste kindje kreeg in juli 2019  een dochtertje "Janne".

Michèle Vervotte (coördinerend directeur van de scholengroep 5) ook vervangende directrice op onze school.

Nieuwe gezichten...


 

Naam: Meuris. Voornaam: Vanessa. Leeftijd: 32 jaar. Hobby’s: muziek concerten Lievelingseten: spaghetti bolognaise. Ik heb 2 kinderen. ik geef les in: OV4 (PAV, verzorging). Ik ben getrouwd. Ik kom naar school met de auto.

 

 

Naam: Verhofstadt. Voornaam: Gertjan. Leeftijd: 30 jaar. Hobby’s: squash, fietsen, snowboarden.

 

Lievelingseten: frieten, spaghetti. Ik heb 0 kinderen. Ik ben singel. Ik kom naar school met de fiets.

 

Naam: Deckers. Voornaam: Karen. Leeftijd: 33jaar. Hobby’s zwemmen, fietsen, puzzelen, dansen. Lievelingseten: chips. Ik heb 2 kinderen. Ik geef Katholieke Godsdienst. Ik ben getrouwd met Steven. Ik kom naar school met de fiets.

 

 

Naam: Terweduwe. Voornaam: Aiko Leeftijd: 24 jaar Hobby’s: dans (hiphop) Lievelingseten: frietjes. Ik heb 0 kinderen. Ik geef Nederlands, Franse en Engels. Ik ben verliefd. Ik kom naar school met trein 

 

 

Naam: Govaert. Voornaam: Audrey. Leeftijd: 27 jaar. Hobby’s: basketbal, snowboarden, klimmen surfen. Lievelingseten: krieken met balletjes. Ik heb 0 kind. ik geef (les): lichamelijke opvoeding. Ik ben happy verliefd. ik kom naar 

 

Naam: De Clercq. Voornaam: Stephanie.

 Leeftijd: 25 jaar. Hobby’s: op vakantie gaan, naar muziek luisteren, gezelschapspelletjes spelen. Lievelingseten: pasta met zalm. Ik heb 1 kind. ik geef les: in OV4 (PAV, SOVa, MO, PO, burgerzin. Ik ben happy singel. ik kom naar school met de fiets.

 

 

Naam: Patry Voornaam: Sander Leeftijd:23 jaar Hobby’s mountainbike, cyclocross, fietsen, wandelen, lopen, accordeon, piano Lievelingseten: spaghetti, pizza. Ik heb 0 kinderen. Ik geef (les) lichamelijke opvoeding. Ik ben single. Ik kom naar school met de auto of met de fiets.

 

 

Naam: Brits Voornaam: Gert

Leeftijd: 54 jaar Hobby’s: koken, zingen, wijn Lievelingseten: eet alles graag. Ik heb 4 kinderen Ik geef (les) grootkeuken Ik ben singel Ik kom naar school met de trein.

Naam: Verhoeven Voornaam: Shanna

 

Leeftijd: 33 jaar Hobby’s: skiën, snowboarden, surfen, tennis, kinderkleding maken. Lievelingseten: sushi, rund carpaccio…….. ik eet gewoon graag. Ik heb 1 kind Ik zit op secretariaat en ik ben een psycholoog. Ik woon al samen met mij vriend Ik kom naar school met auto en in de zomer met de fiets. 

 

Naam: Van de Broeck. Voornaam: Marie. Leeftijd: 24 jaar. Hobby’s: joggen, shoppen, met vriendinnen afspreken. Lievelingseten: pizza. Ik heb 0kinderen. ik geef (les): kinesitherapie. Ik ben verliefd. ik kom naar school met de fiets 

 

 

 

Naam: Deroost. Voornaam: Dylan. Leeftijd: 26 jaar. Hobby’s: voetbal, fitness. Lievelingseten: fondueIk heb 0 kinderen. Ik geef :lichamelijke opvoeding. Ik ben singel. ik kom naar school met de auto  

Wij zitten niet stil ...


September

15/09/2019

Sportdag anders zijn voor obs en Ov2 fase 1...

De leerlingen van het observatie jaar en OV2 fase 1 mochten proeven van verschillende sporten maar op een buitengewone manier...

Volgende sporttaken kwamen aanbod: stormbaan, tsjouckbal, judo, torbal, rolstoelsprint, rolstoeparcoers, new games, frisbee, boogschieten, fitbal, G-korfbal, circustechnieken, rolstoelpetanque, fietsen op rollen, G-tennis en zitbadminton.

 


Oktober

 

Appelsap van onze appelboomgaarden

 23/10/2019

Dankzij de vrijwillige hulp van verschillende leerkrachten en hun leerlingen, werden er meer dan 300 kg appels uit de boomgaard van de school geplukt en verzameld.
Zaterdag 5 oktober werd er appelsap geperst van deze appels door de ‘boomgaardenstichting’ die met de sapmobiel langs kwam in de tuinbouwschool van Mechelen.

Resultaat? GEWELDIG!!!
De appels brachten 222 liter appelsap op!

Deze werden verkocht 6€ per 3 liter. De opbrengsten gingen integraal naar onze school.


Europa code week ... 


Mosselfeest ...

 

 10/10/2019

Hat was weer een succes, het Mosselfeest! Sfeer en gezeligheid 10/10 en ook voor het eten kregen we heel wat positieve feedback! Kortom, het was een geslaagde editie. Bedank aan alle mensen die de school hebben gesteund door te komen, hopelijk zien we jullie volgend jaar terug!

 

Wereldfilmfestival voor OV3 opleidingsfase en OV2 fase 2

 23/10/2019

De leerlingen OV2 en OV3 gingen samen naar het filmfestival. Ze bekeken niet dezelfde film. Maar beide waren zeer ontroerend.

Door het zien van films uit de hele wereld, krijg je meer voeling met andere volkeren, culturen en realiteiten. De films die we op dit wereldfilmfestival presenteren, brengen vele thema’s onder de aandacht, zoals migratie, verdraagzaamheid, gender… Dit aanbod richt zich tot leerlingen van het secundair onderwijs. Elk van de films is geschikt voor een specifieke leeftijdsgroep. In de lessen GASV werden deze film voorbereid.

 

OV3 bekeken de film TRACH

De film duurt 1u54m.

Het speelt zich af in Rio de Janeiro.

De personages zijn: Rafael, Gardo en Rato.

Het gaat over drie jongens die in een vuilnisbelt werken in de sloppen wijk in Rio de Janeiro. Wanneer ze een portemonnee vinden tussen het afval begint het avontuur met de mysterieuze inhoud als losse puzzelstukjes. ...Trash gaat over de band van de drie straatjongens.

"Ik vond het een leuke film er is veel actie."

Verslag van Raihane El Nasiri L2

"Ik ben met school na de Cinema geweest we zijn de film Trash en het was super leuk. Het ging over en jongen die heel arm was."  Messaoud L2

OV2 bekeken de film Capharnaüm.

De film duurde 2u08 min.

Het vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van een kind op zoek naar zijn identiteit en dat rebelleert tegen het leven dat hem opgelegd wordt.

"Op 23 oktober is de hele Ov2 naar de cinema gegaan om de film Capharnaüm te gaan kijken het was een leuke dag en ook een leuke film maar ook triestige film. De film gaat over een jongetje die Zain heet hem ouders gaan klagen omdat die hem op de wereld hebben gezet. "  Mariam OV2 groep 3


Een baby op visite...

De leerlingen van de logistieke afdeling leren ook over zwangerschap, bevalling en verzorging van het babytje... De beste manier om het te leren is het om in levende lijve te proberen.

"Onze Lieve mevrouw Claes is bij ons langs gekomen met haar pas geboren Baby Janne zo een mooie schattig meisje. Ze heeft ons heel veel verteld over Janne en over haar zwangerschap en bevalling. Het was grappige toen Mariem en Sibel haar de bijnaam Sima hadden gegeven. Want si is van Sibel en ma is van Mariem." Olaya L4


November

December

Een baby op visite...


De creatievelingen van BA De Beemden...


Kersttraditie "ons kerstmenu"....


Kerstmenu 2019

 

Cava

 

Soepje van wortel, pastinaak en appel

Mosseltjes op Thaise wijze

Mousse van ganzenlever met crumble van speculoos

en rozijnen

 

***

 

Stoofpotje van kerstkalkoen onder bladerdeeg met wintergroentjes en wilde champignons

 

***

 

Omelet Syberiënne “ De Beemden

De Beste wensen voor 2020...


Creatie door Mariam El Maadioui Kamari

Nieuwjaarsreceptie verzorgd door grootkeuken ...