Oog voor lekkers 2019-2020


Al verschillende jaren nam onze school deel aan de Europese schoolfruitactie "Tutti Frutti". Deze actie heeft een nieuwe naam gekregen : "Oog voor lekkers". Ook dit schooljaar zijn we weer van de partij om het eten van fruit bij onze leerlingen van het observatiejaar (OV3), 1B (OV4)  en  fase 1 (OV2) aan te moedigen. Wekelijks krijgen deze leerlingen een stukje fruit. Dit fruit wordt geleverd door Colruyt. Hiermee laten we hen kennismaken met een grote variatie aan fruitsoorten en hopen zo het vaker eten van fruit aan te sporen.

Rolstoelinitiatie op school


31 mei 2018

 

Rolstoelbasketinitiatie tijdens de les L.O. met mevrouw Joke en meneer Arne! #sporty #gezondeschool

Kiwi Party op school


17 mei 2018

Dankzij Mevrouw Mich (OV2 ) die een aantal opdrachten organiseerde voor het project "Fruit een lekkere buit" werden wij gekozen als winnaars. De leerlingen kregen hierdoor een leuke "Kiwi party".  Een geslaagde zonnige dag met allerlei leuke activiteiten en een lekker stukje kiwi. Klik op de afbeelding voor enkele leuke sfeerbeelden.

 

Gezonde lunchbox


15 maart 2018

De gezondheidsgroep van onze school spreekt:

"Het is namelijk zo dat we tijdens onze toezichten in de refter toch wel verbaasd waren hoe weinig leerlingen eten bij hebben en als ze iets bij hebben is het vaak niet al te gezond. Daarom staken wij de hoofden even bijeen en kwamen we op het idee om voor OV2/ fase 1-2 en voor OV3 obs eens een gezonde maaltijd te maken.

 

Door sponsoring hebben we brooddozen verzameld en daar gaan we een gezonde brooddoos van maken.

 

Wat houdt zo’n ‘gezonde brooddoos’ in: natuurlijk een brooddoos die gevuld is met allerlei lekkere en gezonde dingen: zoals kerstomaten, stukje fruit, bruine boterham met sla, komkommer,…….. Wat er exact gaat inzitten, gaan we nog niet allemaal vertellen want het moet een beetje een verrassing blijven. De leerlingen van logistiek (L2/L3) gaan dit allemaal klaarmaken zodat de leerlingen goed gezond kunnen smullen." 

Gezond ontbijt voor onze leerlingen


7 december 2018

Vele leerlingen komen uit ondervinding naar school zonder een ontbijt ´s morgens te nemen. Aangezien het ontbijt noodzakelijk is om gedurende de voormiddag goed te presteren zowel voor lichaam en geest, wordt dit extra gestimuleerd door gezonde ontbijtgewoontes aan te leren. De leerlingen van Obs en OV2 fase 1 kregen een gezond ontbijt aangeboden van onze school. Deze werd gemaakt door de leerlingen van L2 en L3.   Er was een gezond en gevarieerd aanbod zoals yoghurt, fruit, bruine boterhammen, corn flakes, kaas, ....