In het nieuws!


Bron: https://www.hln.be/regio/mechelen/-europese-ministerraad-van-scholieren-stemt-voor-rookverbod~aa93790a/


Atheneum start werking voor leerlingen met autisme

 

Het Busleyden Atheneum in Mechelen start op 1 september met een nieuwe opleidingsvorm ten behoeve van normaal en hoger begaafde kinderen met autisme.

Volgens Chris Gysemans is de nood naar onderwijs voor leerlingen met een attest OV4 Type 9 maar met een normale begaafdheid in het Mechelse groot. “Die leerlingen moesten naar Leuven of het Antwerpse of kwamen in het gewone circuit terecht. Die laatste werden vroeger geholpen met GON-begeleiding, maar het nieuwe systeem werkt veel meer leerkrachtgericht waardoor er niet meer met hen individueel gewerkt kan worden”, legt ze uit. De school vroeg en kreeg een erkenning van Onderwijsminister Crevits.

Prikkelarm leslokaal

Op campus Pitzemburg start een auti-klas 1A (ASO) en op campus De Beemden leerjaar 1B (brugklas). De leerlingen volgen het gewone leerprogramma van het secundair onderwijs. “Het grootste verschil is dat ze les krijgen in een vast prikkelarm leslokaal en dat extra wordt ingezet op sociale vaardigheden. Bedoeling is dat ze doorstromen naar het regulier onderwijs, al beseffen we dat dit waarschijnlijk niet voor alle leerlingen mogelijk zal zijn. Hoe we dat na de eerste graad zullen aanpakken, zijn we nog volop aan het bekijken”, aldus Gysemans. De 10 plaatsen in Pitzemburg zijn volzet, in De Beemden zijn er nog wel. (WVK)

Bron: https://www.hln.be/regio/mechelen/atheneum-start-werking-voor-leerlingen-met-autisme~ad1a62c5/

 


Netbalteam De Beemden wint goud op Special Olympics

Het netbalteam van het Mechelse Busleyden Atheneum - Campus De Beemden heeft goud gewonnen op de 36ste editie van de Special Olympics in Moeskroen. Onder begeleiding van juffen Helga en Joke speelden ze de tegenstand op een hoopje. Directrice Marina Stockx is trots op het team. “Onze leerlingen hebben het onder begeleiding van twee topcoachen schitterend gedaan.” Ze zette de winnaars op school nog eens extra in de bloemetjes en dankte ook Rotary Bonheiden, die de deelname aan de Nationale Special Olympics mee mogelijk maakte.

Bron: https://www.hln.be/regio/mechelen/netbalteam-de-beemden-wint-goud-op-special-olympics~a877c60a/


Wat als je met een beperking door het leven moet?

De kinderen leggen geblinddoekt een hindernissenparcours af.
 Foto David Legreve De kinderen leggen geblinddoekt een hindernissenparcours af.

‘Wat als je met een beperking door het leven moet?’ Die vraag vormde het centrale thema van een ‘MagDag’ in Busleyden Atheneum Campus Stassart. Leerlingen van Jeugd- en gehandicaptenzorg organiseerden in de voormiddag spelactiviteiten en hindernissenparcours voor hun collega-leerlingen.

”We willen de leerlingen en leerkrachten laten ervaren hoe je samenwerkt met een leerling met een fysieke beperking”, zegt leerling Maarten De Bakker. In de namiddag heetten de leerlingen die van buso De Beemden welkom voor een sportwedstrijd.


”Wij weten al van tijdens de Mentalympics dat er topatleten zitten”, verklaarde Alexander Van Hooff. “Heel leuk dus dat we het vertrouwen krijgen om dit voor hen te mogen organiseren.” (WVK) Bron www.hln.be


Karikaturist bedankt BuSO-leerlingen met portret

Frank Bervoets met zijn werk van een van de leerlingen.
 Foto David LegreveFrank Bervoets met zijn werk van een van de leerlingen.

Karikaturist Frank Bervoets heeft donderdag van 26 leerlingen OV2 van BuSO De Beemden in Mechelen een portret gemaakt. Hij deed dat als welgemeende dankjewel voor hun hulp bij de realisatie van zijn karikatuurproject eerder dit jaar naar aanleiding van 725 jaar Puurs. Bervoets maakte 725 portretten, de leerlingen kaderden ze in voor de expo.

”Zonder hun hulp had ik het niet gered”, zegt Bervoets. De leerlingen waren wat blij met hun tekening. “Heel mooi”, lacht Joery Renotte. “Ze krijgt zeker een plaats in onze kamer”, zeggen Naserine Ghanam en Kimberly Leol. De school neemt wel vaker opdrachten aan om de leerlingen voor te bereiden op de werkplaats. “Zo pakten ze onlangs nog pralines in de voor de dag van de leerkracht. Projecten zijn altijd welkom”, aldus stagebegeleider Betty Vercammen. (WVK) Bron: www.hln.be


 

Vanaf 1 september 2017 worden wij een deel van het grote "Busleyden Atheneum".

 

We heten dan:

"Busleyden Atheneum, campus De Beemden"


"School krijgt zingende directrice", kopte Het Laatste Nieuws op 29 juni '17.


Onze directrice, mevrouw Tinneke Vloeberghen gaat op 1 september op pensioen.

Ze wordt opgevolgd door mevrouw Marina Stockx. Lees het volledige artikel hier...


Project 'One mile a day' in de krant!

Het laatste nieuws - 20/09/2016


Ons project 'Dreaming of...' bleef niet onopgemerkt!De Beemden finalist 'Strafste School MNM'

6 mei 2014

 

Voor de wedstrijd “De Strafste School” van radiozender MNM ging jurylid Nasrien Cnops langs op onze vestiging Tivoli. Maar natuurlijk zijn al onze leerlingen 'straf', dus trokken we ook met z'n allen daarheen!

De leerlingen veroverden haar hart binnen de kortste keren. Kleine wondertjes geschiedden toen kinderen met autisme plots tot meer in staat waren dan gewoonlijk. Er werd gefeest, gedronken, gerelaxed en heel veel gelachen.


De Beemden 'Schoonste school van Mechelen'

Naar jaarlijkse traditie organiseerde de stad Mechelen de wedstrijd ‘Schoonste Straat’. Voor het 2de jaar op rij konden de Mechelse scholen ook dingen naar de prijs 'Schoonste School'.  

Dankzij een grote knutselactie met afvalmateriaal en een grote ludieke opruimactie in de buurt van onze school, mochten we op 4 juni 2013 de prijs in ontvangst nemen!


Klik op de foto voor de link naar meer informatie

 

Klik op de links onder de foto, voor artikels uit de kranten!

Download
De Beemden in de Gazet van Antwerpen! (5 juni 2013)
Een verslagje over de uitreiking van de prijs 'schoonste school van Mechelen' in de 'Gazet van Antwerpen'!
GVA.pdf
Adobe Acrobat document 607.1 KB
Download
De Beemden in Het Nieuwsblad! (5 juni 2013)
Een verslagje over de uitreiking van de prijs 'schoonste school van Mechelen' in het 'Nieuwsblad'!
nieuwsblad.pdf
Adobe Acrobat document 864.7 KB

Afdeling Logistiek assistent doen mee met Music For Life (dec '12)

Ook onze leerlingen van 'Logistiek Assistent' deden mee aan "MUSIC FOR LIFE:  een week om dementie nooit te vergeten"!

En dankzij de Facebook-actie, mogen ze na de kerstvakantie ook nog eens genieten van een lekker ontbijt met koffiekoeken!